Αδυνατίστε πίνοντας κακάο

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα τις κρύες μέρες του χειμώνα…

Δυστυχώς τα ροφήματα σοκολάτας, με τα γάλατα και τα γλυκαντικά που περιέχουν, μας φορτώνουν με ακόμη περισσότερες θερμίδες και από ένα κύριο γεύμα και με περισσότερα σάκχαρα και από όσα ίσως χρειαζόμαστε ολόκληρη τη μέρα!

Κι όμως! Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα το ρόφημα κακάο! Στην πιο απλή μορφή του, μόνο με κακάο και νερό, όπως φτιάχνουμε τον ελληνικό καφέ . Είναι ένα πεντανόστιμο, παχύ ρόφημα, με γεύση και άρωμα σοκολάτας που το ευχαριστιέσαι!

Μπορείς ακόμα να το αρωματίσεις προσθέτοντας βανίλια, μοσχοκάρυδο, ή ακόμα και κονιάκ. Ή να προσθέσεις στο βράσιμο μια φλούδα πορτοκαλιού και ένα ξυλαράκι κανέλας (που θα το αφαιρέσεις προτού το σερβίρεις).

Μια μεγάλη κούπα την οποία θα έχεις παρασκευάσει με μια μεγάλη κουταλιά σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη) αποδίδει περίπου 45 θερμίδες, τόσες όσες και ένα φρούτο!

Το κακάο όμως :

  • Θα σου δώσει αίσθημα κορεσμού, λόγω των ευεργετικών λιπαρών που περιέχει.
  • Θα προμηθεύσει τον οργανισμό σου με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς και με τα φλαβονοειδή που προσδίδουν στην σοκολάτα τις ευεργετικές τις ιδιότητες.
  • Θα βελτιώσει την διάθεση σου και τη γνωστική σου λειτουργία, χωρίς τις παρενέργειες και τη νευρικότητα που προκαλεί η καφεϊνη.

Πώς θα σε βοηθήσει αν αδυνατίσεις ;

Ένα από τα 8 είδη ψυχολογικής πείνας που αναφέρουν οι ψυχαναλυτές, και μάλιστα από τα πιο συχνά, είναι η στοματική πείνα. Πρόκειται για την τάση που έχουμε να ” βάλουμε κάτι στο στόμα μας ” ενώ δεν πεινάμε. Μας πιάνει κυρίως τις βραδινές ή τις απογευματινές ώρες, που χαλαρώνουμε στο σπίτι ή διαβάζουμε. Συνήθως μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμιδογόνων σνακ και γλυκών.

Έχει παρατηρηθεί λοιπόν, ότι η κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος κακάο, μπορεί να ικανοποιήσει τη στοματική πείνα τις δύσκολες αυτές ώρες, γλιτώνοντας μας από πολλές άχρηστες θερμίδες. Παράλληλα μας κρατά χορτάτους και σε καλή διάθεση… Μπορείτε και εσείς λοιπόν να κάνετε το κακάο σύμμαχό σας στην προσπάθεια ελέγχου του βάρους και βελτίωσης της διατροφής σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο