Αν θα το αγαπήσεις; εξαρτάται με τι ματιά θα το δεις.

Πολλές φορές μας λένε τι δεν πρέπει να τρώμε για να προστατέψουμε την υγεία μας. Το να μην τρως κάτι όμως μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:
Ή να μην το φας και να μείνεις νηστικός (πράγμα δύσκολο)
ή να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο….πιο υγιεινό.
Ίσως λοιπόν θα βοηθούσε αν επικεντρώναμε περισσότερο το ενδιαφέρον μας στο τι θα ήταν καλό να τρώμε.
Οι περισσότεροι από εμάς,όταν ακούμε το όρο υγιεινά τρόφιμα φέρνουμε στο μυαλό μας άγευστες,άνοστες και βαρετές τροφές. Αυτήν και μόνο η σύνδεση στο μυαλό μας του υγιεινού με το άνοστο,μπορεί από μόνη της να καταδικάσει σε αποτυχία κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της διατροφής μας!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!!!

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι θέλουμε να εντάξουμε στην διατροφή μας κάποιο τρόφιμο το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι ωφέλιμο αλλά δεν συνηθίζουμε να το καταναλώνουμε μέχρι τώρα γιατί δεν ήταν για εμάς πολύ ελκυστικό.
Δύο είναι τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για αυτό:

α) ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν μας αρέσει το βραστό κουνουπίδι; Ας φτιάξουμε μια σαλάτα όπου θα το συνδυάσουμε με άλλα αγαπημένα μας υλικά.
Ας διαλέξουμε με φροντίδα ιδιαίτερα μυρωδικά για να το αρωματίσουμε και και να ενισχύσουμε την γεύση του. Ας μην παραλείψουμε να ασχοληθούμε με το χρώμα που θα έχει το τελικό πιάτο. Ίσως χρειάζονται μερικές έντονες πινελιές,να το τονίσουν,σαν πίνακα….
Τώρα θα μου πείτε….ποιος θα καθίσει να τα κάνει όλα αυτά;
Μα πρόκειται για την τροφή μας,για την θρέψη μας!!!
Υποτίθεται ότι ο λόγος για τον οποίο αγωνιζόμαστε είναι για να εξασφαλίσουμε πρωτίστως αυτήν!! Αν όχι,τότε τι;;;

β) ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ (κι εκεί ήταν που ήθελα να καταλήξω από την αρχή)

Και πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό; Ας κάνουμε μια προσπάθεια να να το συνδέσουμε με ότι αγαπάμε…(η διαφήμιση το κάνει άλλωστε με επιτυχία τόσα χρόνια για χιλιάδες προϊόντα).
Ένας τρόπος θα ήταν να “εμπλακούμε” στην διαδικασία παραγωγής του. Ακόμα κι αν δεν τρως πιπεριές ή φασολάκια,αυτά που θα καλλιεργούσες μόνος σου στον κήπο σου ή έστω σε δυο γλάστρες στο μπαλκόνι σου,σίγουρα θα τα δοκίμαζες.
Και τα κουλούρια με αλεύρι ολικής άλεσης δεν σου πολυαρέσουν αλλά εκείνα που τα είχες ζυμώσει και ψήσει μόνη σου είχαν άλλη γεύση!
Εκμεταλεύσου ένα ταξίδι ή μια εκδρομή για να συνδεθείς με τα τοπικά προϊόντα. Το ξέρω ότι προτιμάς την πραλίνα αντί για το μέλι στο πρωινό σου. Αν το μέλι όμως το είχες αγοράσει από εκείνο το κυκλαδονήσι που είχες πάει το καλοκαίρι; Δεν θα έφερνε τον ήλιο και την θάλασσα στην κουζίνα σου κάθε πρωί μέσα στο καταχείμωνο; Τι την θέλεις την πραλίνα….
Μέχρι και φασόλια μπορείς να αρχίσεις να τρως,από εκείνα που αγόρασες από τις Πρέσπες,τότε που είχες πάει εκεί εκδρομή με αγαπημένους φίλους….
Και στο κάτω κάτω….σου αρέσει να ζωγραφίζεις; Φτιάξε τον καλύτερό σου πίνακα να απεικονίζει ένα λιόδεντρο,και που ξέρεις; Ίσως να αρχίσεις να τρως ελιές!!!

Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό:

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ!

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΓΙΕΙΝΑ!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο