Δημιουργικότητα : το κλειδί της επιτυχίας μιας δίαιτας

Πολλές φορές, είτε ακολουθώντας ένα σχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής, είτε απλά προσπαθώντας να κάνουμε σωστές διατροφικές επιλογές για να προστατέψουμε την υγεία μας,καταλήγουμε να κάνουμε μια… βαρετή και μονότονη διατροφή.
Σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν πολλά. Το ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο να επιμεληθούμε λίγο περισσότερο το φαγητό μας, ή αν θέλετε ,πιο σωστά,δεν το έχουμε αρκετά ψηλά στις προτεραιότητες μας. Η ακόμα το ότι έχουμε στο μυαλό μας,πολύ κακώς και χωρίς να υπάρχει λόγος, το υγιεινό φαγητό ως βαρετό και άνοστο εξ ορισμού.
Η τροφή όμως,δεν αρκεί μόνο να παρέχει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
Η τροφή πρέπει να μας προσφέρει και απόλαυση! Να έχει ικανοποιητική εμφάνιση,γεύση και οσμή….. Να μας χορταίνει σε όλα τα επίπεδα. Να μας αφήνει με την αίσθηση ότι φροντίσαμε τον εαυτό μας… 
Αν τα συστατικά του δείπνου μας είναι πάλι δύο αυγά,λίγα λαχανικά και λίγοι υδατάνθρακες αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα τρώμε κάθε βράδυ με τον ίδιο τρόπο.
Μπορεί να είναι μια σαλάτα με ρόκα,μαρούλι,ντοματίνια,καλαμπόκι και τα αυγά βρασμένα σφιχτά σε φετούλες μέσα στη σαλάτα… 
Αλλά μπορεί και να είναι μια κρέπα με αυγά και αλεύρι ολικής με γέμιση από ψητά,ψιλοκομμένα μανιτάρια και πιπεριές…
Πρόκειται για τα ίδια σχεδόν συστατικά με τόσο διαφορετικό όμως αποτέλεσμα!
Κατά ανάλογο τρόπο η δροσερή σαλάτα μπρόκολο με λίγο τυρί και ψωμί θα μπορούσε τις κρύες νύχτες του χειμώνα να μετατραπεί σε μια ζεστή σούπα μπρόκολο βελουτέ με μυρωδικά,στραγγιστό γιαούρτι ,σπόρους και κρουτόν!
Για αυτό λοιπόν: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ και η δίαιτα σας δεν θα είναι ποτέ βαρετή!

Μετάβαση στο περιεχόμενο